torsdag 11 oktober 2012

Aktuellt i oktober

Hej!
Utvecklingssamtalen är nu genomförda och lärarna arbetar med att eleverna skall kunna uppnå de mål som finns i den individuella utvecklingsplanen, IUP:n. Mot slutet av denna termin kommer elevernas kunskaper i de olika ämnena att sammanfattas i ett skriftligt omdöme. Ni kommer att kunna hitta omdömet på skolwebben.

För övrigt arbetar vi just nu med att göra lärandet synligt för våra elever, men också för er föräldrar. Mer handlar det om att göra våra pedagogiska planeringar tydliga för våra elever. Genom elevexempel och matriser tror vi att eleverna på ett bättre sätt kan få syn på var de befinner sig kunskapsmässigt, men också vad som förväntas av dem. Detta är ett ständigt pågående utvecklingsarbete.

Vi har haft terminens första möte med föräldrarrådet. Vi tackar för värdefulla synpunkter. Minnesanteckningarna hittar ni på bloggen.

Elevrådet år 3-5 har träffats under ledning av mig. Eleverna har mycket värdefulla synpunkter på skolgården, miljön och mycket annat. Vi tar med oss dessa synpunkter i våra olika mötesforum på skolan.

Vi har fått en del synpunkter från både elever och föräldrar om att det varit aningen stökigt på körlektionerna. Vi har pratat med barnen om detta samt ökat vuxennärvaron. Det verkar som det givit positivt resultat.

Händer under oktober-december
  • 26/10 Storröris i ljushallen
  • 15/11 APT. Fritids och Skutan stänger 15.45
  • 5/12 kl 18.30 i ljushallen. Informationskväll inför val till sexårsverksamhet samt information om LGR 11 och bedömning (riktar sig till alla årskurser)
Med förhoppning om en bra höst!

Henrik Kroon
Biträdande rektor!

1 kommentar: