tisdag 27 november 2012

Aktuellt i december

Vi närmar oss med stormsteg jul och avslutning av höstterminen 2012.

Lucia firas med vår traditionsenliga luciaföreställning den 13 december. Barnen samlas i klassrummen redan 07.15. Klockan 07.30 startar föreställningen inne i ljushallen. Föräldrar och anhöriga är då varmt välkomna.
Redan nu rpeteras det för fullt inför kommande föreställning.

I år har vi förändrat rutinerna för julavslutningen. Vårt tidigare koncept med kvällsavlutning överges till förmån för avslutning tillsammans med sin klass på morgonen den 21 dec mellan 08.30-09.30.
Vi återkommer med mer information kring denna avslutning.

I skolan arbetar vi för fullt med att konkretisera läroplanens mål för eleverna. Om eleven vet var den ska, var den befinner sig nu samt vad som är nästa steg i lärandet, då är förutsättningarna för lärande som bäst.
Vår personal arbetar konkret med att formulera pedagogiska planeringar och konkretisera dessa i undervisningen genom elevexempel eller matriser som beskriver elevens utveckling och vad den kan göra för att ta nästa steg.

I arbetslag Beta 3-5 jobbar vi också intensivt med att skapa ett bra klimat på skolgården och i korridorer i samband med raster och fritidsverksamhet. I årskurs tre har vi under en period försökt styra från de mest intensiva kullekarna till andra aktiviteter såsom bandy, fotboll, king, hopprep, gunga och klättra. Barnen har till och från varit ledsna och besvikna för att de inte fått leka kull av olika slag. Anledningen till beslutet är att de kullekar som förekommit har skapat konflikter och små grupperingar inom årskurs 3. Vi kommer att återuppta dessa lekar efter att i samråd med barnen pratat igenom föreutsättningar och regler. Vi känner redan nu att de åtgärder vi vidtagit har varit positiva.

Händer under december
- 30 nov - Storröris i ljushallen F-3
- 4 dec - Trygghetsdag 1-9, vi julpysslar tillsammans
- 5 dec - Informationskväll om bedömning, F-klass och blivande år 6, 18.30 i ljushallen
- 11 dec - APT - Fritids stänger 15.45
13 dec - Lucia i ljushallen mned start 07.30 (eleverna samlas 07.15). Föräldrar välkomna!
21 dec - Julavslutning i klassrummet 08.30-09.30

Med förhoppning om en trevlig december!
/ Henrik Kroon/Biträdande rektor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar