tisdag 24 november 2009

Månadsbrev oktober 2009

Arbetslag Beta - månadsbrev

Hej på er!

Här kommer ytterligare några rader från mig.

Jag vill börja med att tacka för ett givande föräldramöte. Skolan som helhet fick en hel positiv respons och det känns bra inför höstens fortsatta arbete. Vi har fått en del synpunkter på att mötena för F-2 och 3-5 ligger under samma kväll. Det är inte meningen att detta skall ske vid nästa års föräldramöte. Tack för era synpunkter angående detta.

Vi ser även fram emot en positiv dialog med föräldraråd och föräldraförenings. Som ett led i denna dialog vill jag passa på att påminna om att föräldraföreningen har årsmöte den 6 oktober. Ordförande Sören Johansson kommer att sätta upp anslag på skolan med mer information om detta. Notera datumet. Jag kommer at sammanställa kontaktuppgifter till er som är föräldrarådsrepresentanter. Därefter ser jag fram emot att träffa er under oktober månad. Jag återkommer i det ärendet.

Vår fina skolgård är populär och inbjuder till fartfylld lek. Dessvärre har vi märkt att den gummiasfalt som utgör underlag under klätterställningen och gungor kan invagga barnen i en falsk trygghet. Detta har gjort att en del skador inträffat under starten av läsåret. Vi har pratat med våra barn om detta men ni får också gärna tala om vikten att inte släppa alla hämningar på skolgården. Snart är vår nya skolgård klar och barnen får då större ytor att leka på.

Aktuellt denna månad är att Nya Södra Ängby invigs. Detta sker den 15 oktober. Planeringen inför detta är i full gång och inbjudan kommer inom kort. Notera i er kalender.

Jag vill också passa på att nämna att det förekommer löss bland eleverna. Kontrollera era barn regelbundet så att vi inte få en onödig spridning av dessa varelser.

När det gäller trygghetsarbetet i 3-5 arbetar vi nu med att få våra kompisstödjare (2 elever i varje klass) att hitta sina roller i detta uppdrag. I år 3 har vi för första gången valt kompisstödjare så för dessa elever är detta uppdrag nytt. Vi pratar även mycket om vikten att våga säga ifrån när man tycker att något är fel eller om någon kompis säger/gör något ojust mot en annan kompis. En ny och reviderad trygghetsplan sjösätts i dagarna. Ni kommer självklart att få ta del av denna.

Avslutningsvis vill jag passa på att nämna att Johanna Öhgren, lärare i 5B precis kommit hem från en studieresa i Boston. Hon deltar tillsammans med rektor i ett projekt kring inkludering och specialpedagogik. Projektet har delvis sin bas vid Harvard University. Vi hoppas att detta projekt skall ge skolan värdefulla erfarenheter.

Hälsningar

Henrik Kroon

Bitr. rektor 3-5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar